L'Oreal, cea mai mare companie de produse cosmetice din lume, se pregateste pentru un an dificil, in special pe piata produselor de lux, dupa ce rezultatele financiare din 2008 s-au situat sub estimari.
"Cred ca primul trimestru va fi deosebit de dificil, in special pe piata produselor de lux", a declarat directorul executiv al L'Oreal, Jean-Paul Agon, cu ocazia prezentarii rezultatelor anuale, informeaza NewsIn.

"Ne asteptam la un mediu economic dificil, mai ales in prima jumatate a anului", a adaugat acesta.

Agon a spus ca nu prevede o ameliorare a pietei americane pana in aceasta vara si a estimat ca ritmul de crestere din piata mondiala a cosmeticelor de lux va ramane imprevizibil.

Acesta a spus totusi ca piata produselor cosmetice, in ansamblu, va continua sa creasca in 2009 si L'Oreal va inregistra o evolutie peste medie.

Producatorul cremelor Biotherm si al rujului Lancome a inregistrat o scadere a vanzarilor cu 0,6% in al patrulea trimestru, dezamagind investitorii care prevedeau in medie o crestere de 1%.

Pentru intreg anul 2008, grupul a afisat o crestere a veniturilor cu 3,1%, sub tinta de 4% stabilita in octombrie, redusa de la o estimare anterioara de circa 6% in iulie, in contextul in care obiectivul initial era de 6-8%.

"Rezultatele sunt mult mai slabe decat asteptarile foarte scazute ale pietei", a declarat Andrew Wood, analist in cadrul Bernstein.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri