L'Oreal, cea mai mare companie de produse cosmetice din lume, se pregateste pentru un an dificil, in special pe piata produselor de lux, dupa ce rezultatele financiare din 2008 s-au situat sub estimari.

"Cred ca primul trimestru va fi deosebit de dificil, in special pe piata produselor de lux", a declarat directorul executiv al L'Oreal, Jean-Paul Agon, cu ocazia prezentarii rezultatelor anuale, informeaza NewsIn.

"Ne asteptam la un mediu economic dificil, mai ales in prima jumatate a anului", a adaugat acesta.

Agon a spus ca nu prevede o ameliorare a pietei americane pana in aceasta vara si a estimat ca ritmul de crestere din piata mondiala a cosmeticelor de lux va ramane imprevizibil.

Acesta a spus totusi ca piata produselor cosmetice, in ansamblu, va continua sa creasca in 2009 si L'Oreal va inregistra o evolutie peste medie.

Producatorul cremelor Biotherm si al rujului Lancome a inregistrat o scadere a vanzarilor cu 0,6% in al patrulea trimestru, dezamagind investitorii care prevedeau in medie o crestere de 1%.

Pentru intreg anul 2008, grupul a afisat o crestere a veniturilor cu 3,1%, sub tinta de 4% stabilita in octombrie, redusa de la o estimare anterioara de circa 6% in iulie, in contextul in care obiectivul initial era de 6-8%.

"Rezultatele sunt mult mai slabe decat asteptarile foarte scazute ale pietei", a declarat Andrew Wood, analist in cadrul Bernstein.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cum transforma o romanca din Marea Britanie un hobby intr-o afacere