Cea de-a doua banca din Europa de Est a inregistrat in 2008 un profit net de 982 milioane euro, depasind estimarile analistilor, ce prevedeau in medie un profit de 950 milioane euro, si in urcare de la 841 milioane euro in 2007, potrivit NewsIn.

Profitul net din dobanzi, principala sursa de venit a bancii, a crescut cu 34%, la 3,23 miliarde euro inainte de provizioane. Provizioanele pentru depreciere au fost de 780 milioane euro, a anuntat Raiffeisen intr-un comunicat.

Titlurile bancare au fost afectate in ultimele saptamani, dupa ce unele banci au fost lovite grav de criza creditelor si pe fondul temerilor legate de o inrautatire a situatiei economice in Europa Centrala si de Est.

Raiffeisen International este al doilea jucator pe piata bancara din Europa Centrala si de Est, dupa Unicredit, avand subsidiare bancare in 15 tari din regiune. Pe piata romaneasca, grupul are afaceri bancare prin Raiffeisen Bank Romania si Raiffeisen Banca pentru Locuinte, dar si alte operatiuni, precum managementul activelor.