In institutiile financiare chineze au fost deturnate sau intrebuintate gresit, anul trecut, sute de milioane de dolari, a anuntat biroul national de audit, informeaza AFP.
Fonduri de sase miliarde yuani (878 milioane dolari) au fost intrebuintate gresit in 20 de cazuri, jumatate dintre acestea implicand trei mari banci cotate la bursa: Commercial Bank of China, Bank of China si Construction Bank of China, a precizat Liu Jiayi, auditorul general al biroului.

"Auditul celor trei banci si al altor institutii financiare va facilita dezvoltarea pietei bursiere, pentru ca poate castiga increderea prin publicarea unor informatii complete, fiabile si corecte", a mai spus acesta, citat de NewsIn.

Cea mai mare parte a fondurilor a fost recuperata, insa in unele cazuri se desfasoara inca anchete, a precizat Jiayi intr-o conferinta de presa.

Lupta impotriva coruptiei este o prioritate in ultimii ani in China. Autoritatile desfasoara adesea operatiuni pe scara larga, pentru a asigura populatia ca sunt hotarate sa o combata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri