Produsul intern brut (PIB) al tarilor din Europa Centrala si de Est se va reduce in acest an cu 1,3% fata de 2008, pe fondul crizei economice, insa regiunea va continua sa fie motorul de crestere al Europei, potrivit unui raport publicat de Raiffeisen International.
Pentru a evita consecintele pe termen lung asupra economiei reale, analistii bancii considera ca trebuie renuntat la "prezentarea permanent exagerata a riscului din regiune", care a determinat scaderea pretului actiunilor la multe companii active in regiune si a sistat astfel dezvoltarea fundamentala a afacerilor, arata NewsIn.

"Nu trebuie sa ne intoarcem la o Europa care evolueaza la doua viteze diferite. Uniunea Europeana si multe alte institutii au investit prea mult in acest proiect al unei Europe unite si stabile", se precizeaza in raport.

Analistii bancii considera ca si economia Austria va scadea in 2009 tot cu 1,3% fata de anul trecut.

Raiffeisen International, subsidiara pentru afacerile din afara Austriei a Raiffeisen Zentralbank Österreich (RZB), este al doilea jucator pe piata bancara din centrul si estul Europei, dupa UniCredit. In Romania, Raiffeisen International activeaza pe piata bancara prin Raiffeisen Bank Romania si Raiffeisen Banca pentru Locuinte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri