Consiliul International de Control al Narcoticelor (INCB) a anuntat ca pretul cocainei va continua sa scada, in cazul in care nu vor fi luate masuri de blocare a rutelor de aprovizionare prin Africa de Vest si Europa de Est, relateaza The Independent.
Producatorii de droguri din America de Sud inlocuiesc furnizorii din Caraibe si din Atlanticul de Nord, pentru a evita autoritatile britanice si americane, arata raportul anual INCB.

Astfel, stocurile de cocaina sunt concentrate in Africa de Vest, de unde sunt livrate in Marea Britanie si in restul Europei, direct sau prin Balcani, relateaza NewsIn.

Traficantii incarca avioanele comerciale cu un numar mare de carausi de droguri, care pot inghiti pana la un kilogram de cocaina fiecare, avertizeaza raportul.

Aceasta metoda face dificila depistarea carausilor, de catre politie si vamesi. Pretul cocainei a scazut puternic in ultimii ani, iar cifrele oficiale publicate saptamana trecuta arata ca, in prezent, o linie de cocaina costa numai o lira sterlina (circa 5 lei).

Raportul mai subliniaza ingrijorarile legate de traficul de canabis. Marea Britanie se afla pe prima pozitia in ceea ce priveste consumul de canabis in randul adolescentilor. Circa 44% dintre tinerii de 15-16 ani recunosc consumul drogului, comparativ cu mai putin de 10% in Norvegia.

Insa autorii raportului subliniaza o scadere semnificativa a consumului de canabis pe acest sector de varsta in Marea Britanie, cu circa 4% in intervalul 2001-2007.

Acestia sprijina decizia guvernului de a trece canabisul in randul drogurilor de categorie B, din cauza temerilor legate de impactul pe care il are asupra sanatatii mentale a tinerilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri