Pietele au ramas volatile si saptamana aceasta, in conditiile in care actiunile listate la bursele din SUA s-au depreciat pana la noi minime, deoarece investitorii se tem de preluari guvernamentale de banci, dupa ce Germania a luat o serie de decizii in aceasta directie, scrie NewsIn.

"Nationalizarea nu este un cuvant murdar", a declarat ministrul francez, in cadrul unui interviu, cu ocazia unei reuniuni la Columbia University.

"Uneori nationalizarea este un instrument si un mod de a stabiliza o situatie pentru un timp, dupa care pot urma noi privatizari", a precizat Christine Lagarde.

Citeste si:

Oficialul francez a spus ca liderii lumii sunt angajati in sensul impiedicarii unui alt faliment major in sectorul bancar, cum a fost cel al bancii de investitii Lehman Brothers, care a determinat o accentuare a crizei financiare mondiale.

Oficialul francez s-a declarat in favoarea planul secretarului american al Trezoreriei, Timothy Geithner, de salvare a sectorului financiar, care a fost criticat de multi ca fiind prea vag pentru a putea genera rezultate pe termen scurt.