Grupul Aker Solutions, cel mai mare constructor norvegian de platforme petroliere, a afisat o scadere masiva a profitului de baza in al patrulea trimestru, insa a evitat pierderea estimata de analisti si si-a mentinut previziunile pentru 2009, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Aker Solutions, ce a fost nevoit sa amane sau sa anuleze o serie de proiecte din cauza scaderii pretului energiei, a anuntat marti ca este prea devreme pentru a estima modul in care criza financiara ii va afecta afacerile.

"Piata va fi imprevizibila pe termen mediu", a precizat grupul. Castigurile inainate de taxe, impozite, deprecieri si amortizari (EBITDA) au scazut in perioada octombrie-decembrie 2008 la 103 milioane coroane norvegiene (15,1 milioane dolari), de la 1,07 miliarde coroane in aceeasi perioada a anului precedent, insa a depasit estimarile analistilor, ce prevedeau in medie o pierdere de 186 milioane coroane.

Aker Solutions a sustinut previziunile anterioare, ce presupun o crestere a EBITDA la peste 4,5 miliarde coroane in 2009. In 2008, castigurile inainate de taxe, impozite, depreciere si amortizari au fost de 3,38 miliarde coroane.

Aker Solutions a mai anuntat ca a obtinut, impreuna cu grupurile Technip France si SBM Offshore, un contract pentru proiectarea unei platforme de exploatare a campului gazeifer Stokman, contract evaluat la 25 milioane euro.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si