American International Group Inc (AIG) si-ar putea restructura pentru a doua oara in ultimele patru luni pachetul de salvare acordat de guvernul Statelor Unite, in contextul in care recesiunea a dus la deprecierea obligatiunilor garantate cu ipoteci, anunta Bloomberg, citat de NewsIn.
Asiguratorul ar putea converti actiunile preferentiale detinute de guvern in actiuni ordinare, pentru a tempera presiunile exercitate asupra lichiditatilor companiei al carei sediu central se afla la New York, potrivit unei surse apropiate situatiei. AIG plateste dividende de 10% pentru actiuni preferentiale si zero pentru cele ordinare.

"Platind dividende mari pentru actiunile preferentiale afecteaza compania pe termen lung, deci aceste masuri ar putea fi de ajutor", a declarat analistul Robert Haines. AIG se confrunta cu "pierderi potentiale puternice ale portofoliului sau de investitii", care ar putea duce la coborarea ratingului de credite, a mai spus acesta.

AIG, odata cel mai mare asigurator dupa marimea activelor, va raporta, conform asteptarilor analistilor, pierderi pentru al cincilea trimestru consecutiv, care ar putea starni injrijorari cu privire la rascumpararea datoriilor fata de guvernul american.

Detaliile cu privire la un nou plan de salvare ar putea fi anuntate cand AIG va afisa rezultatele pe al patrulea trimestru, a declarat sursa, ramasa sub anonimat. Rezultatele ar putea fi anuntate saptamana viitoare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri