Majoritatea americanilor sprijina planul de relansare a economiei propus de presedintele Barack Obama si eforturile sale de a coopera cu republicanii, potrivit unor sondaje de opinie citate de Reuters.
La o luna de la investirea in functie a lui Obama, un studiu realizat de Washington Post/ABC News arata ca 68% dintre americani apreciaza eforturile presedintelui. Potrivit Washington Post, 64% dintre persoanele intrebate sustin planul economic de 787 de miliarde de dolari al noii administratii si sprijina propunerea presedintelui de a se evita confiscarea locuintelor, din cauza neplatii ipotecilor.

Un alt sondaj de opinie, realizat de aceasta data de New York Times/CBC News, arata ca 63% dintre americani sunt de acord cu actiunile lui Obama, iar peste 75% se declara optimisti in privinta urmatorilor patru ani de mandat, scrie NewsIn.

Rezultatele sondajului intervin in contextul in care Obama se confrunta cu mari provocari economice si cu opozitia aproape a tuturor republicanilor din Congres, potrivit New York Times.

Democratul Barack Obama i-a urmat lui George W. Bush la conducerea Statelor Unite, fiind investit la 20 ianuarie, noua administratie urmand sa ramana la Casa Alba pana in ianuarie 2013.

Sondajele de opinie au fost date publicitatii cu o zi inainte de discursul lui Obama din sesiunea plenara a Congresului, unde este asteptat sa vorbeasca despre planul economic.

Ambele sondaje au aratat un val extins de sustinere a eforturilor lui Obama de a depasi frontierele ideologice de la Washington si indica faptul ca americanii ii critica pe republicani pentru ca s-au impotrivit adoptarii planului de relansare.

In sondajul New York Times/CBS News, aproximativ 75% dintre persoanele intrebate, dintre care 61% sustinatori ai republicanilor, au declarat ca Obama incearca sa coopereze cu Partidul Republican. Potrivit aceluiasi studiu, 63% dintre americani au raspuns ca republicanii s-au opus planului de relansare economica mai degraba pe motive politice, decat din cauza masurilor prevazute de acesta. In plus, 80% sunt de parere ca republicanii ar trebui sa lucreze intr-un mod bipartizan.

Potrivit ABC, sprijinul fata de planul lui Obama este mai degraba extins decat profund, insa persoanele intrebate au preferat sa nu-si exprime asteptarile in ceea ce priveste succesul actiunilor lui Obama.
In timp ce 62% considera ca pachetul de masuri va ajuta economia locala, numai 46% se asteapta ca acesta sa le imbunatateasca situatia financiara personala.

Studiul national prin telefon al ABC News/Washington Post, a fost realizat de joi pana duminica pe un santion de 1.001 persoane si are o marja de eroare de plus/minus 3%. De cealalta parte, sondajul New York Times/CBS News a fost realizat de miercuri pana duminica pe un esantion de 1.112 persoane si are o marja de eroare de plus/minus 3%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri