Seful Fed nu crede intr-o nationalizare a bancilor, ce pot fi salvate prin noile masuri de sustinere

Presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a spus in fata Congresului ca nu crede intr-o nationalizare a bancilor si a subliniat ca problemele acestora pot fi rezolvate prin masurile actuale de sustinere.
“Este posibil ca statul sa preia o participatie minoritara in Citigroup sau in alte banci, dar avem instrumentele necesare pentru a ne asigura ca vom obtine rezultate dorite in ceea ce priveste imbunatatirea performantelor acestor institutii”, a spus Bernanke, citat de AFP.

Oficialul american a subliniat ca pot fi folosite instrumentele deja existente pentru ca bancile sa fie viabile pe termen lung.

Bernanke a spus marti ca exista o perspectiva rezonabila ca recesiunea din Statele Unite sa ia sfarsit in acest an, daca interventia statului da rezultate, transmite NewsIn.

Seful Fed a indicat ca mizeaza pe diverse initiative ale autoritatilor pentru sustinerea economiei si a pietelor financiare. "Este esential sa continuam eforturile de relansare bugetara printr-o actiune ferma a statului, cu scopul de a stabiliza institutiile financiare si pietele", a spus presedintele Federal Reserve.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri