De asemenea, banca a anuntat ca va depune active in valoare de 325 miliarde lire sterline intr-o schema guvernamentala de asigurari, informeaza Reuters.

Oficialii bancii estimasera pierderi intre 22 si 28 miliarde lire sterline. Performantele slabe reflecta deprecierile masive de active in fata achizitiei dezastruase a bancii olandeze ABN Amro, conform paginii de internet a cotidianului Times.

RBS, detinuta in proportie de 68% de contribuabili britanici dupa ce a primit o injectie de capital de 20 miliarde lire sterline in octombrie 2008, a anuntat ca va plati 6,5 miliarde lire sterline pentru a intra in schema guvernamentala, care ar urma sa ajute bancile pentru dezghetarea fluxului creditarii.

In 15 februarie, Times relata ca RBS si-ar putea diminua operatiunile din Romania, Slovacia si Uzbekistan, insa ar putea pastra o retea internationala de banci comerciale, in contextul unor pierderi record de aproape 30 miliarde lire sterline, ce vor declansa o noua serie de disponibilizari, transmite NewsIn.

ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland (RBS) din 15 octombrie 2008, dupa ce banca olandeza ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost impartite intre cele trei banci.