Guvernul SUA va mari participatia detinuta in Citigroup

Citigroup Inc si guvernul Statelor Unite au ajuns la o intelegere in urma careia statul va mari semnificativ participatia detinuta in banca, dar solicita reconfigurarea consiliului director, releva Wall Street Journal, citand surse apropiate situatiei, potrivit Reuters.

In urma unei intelegeri ce ar putea fi anuntata vineri, departamentul american al trezoreriei va converti actiunile preferentiale detinute la Citigroup in actiuni ordinare, potrivit paginii de internet a cotidianului financiar, informeaza NewsIn.

Guvernul va lua aceste masuri numai in cazul in care banca va gasi investitori privati care se vor alatura planului, anunta surse apropiate situatiei. Trezoreria se va alinia investitorilor privati si va converti actiuni preferentiale de pana la 25 miliarde dolari, scrie Wall Street Journal.

Marimea noii participatii guvernamentale va depinde de numarul actiunilor preferentiale pe care investitorii, inclusiv fonduri suverane de investitii, sunt de acord sa le converteasca in actiuni comune.

Participatia Trezoreriei ar putea creste intre 30 si 40% din actiunile Citigroup.

Presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a spus recent ca este posibil ca statul sa preia o participatie minoritara in Citigroup sau in alte banci.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri