Sir Fred Goodwin, fostul director executiv al Royal Bank of Scotland (RBS), a refuzat sa renunte la pensia anuala de 693.000 lire sterline (circa 775.000 euro), sustinand ca oficialii guvernului au aprobat suma, scrie Times.

Conflictul dintre Goodwin si Trezorerie a inceput in ziua in care RBS a anuntat pierderi nete anuale de 24,1 miliarde lire sterline si a primit un al doilea ajutor guvernamental, informeaza NewsIn.

Premierul Gordon Brown, ministrul britanic al finantelor Alistair Darling si ministrul responsabil de districtul financiar londonez Paul Myners i-au cerut public lui Goodwin sa renunte la o parte din pensia sa, ce a ajuns la 16,9 milioane lire sterline in octombrie 2008, cand acesta a fost de acord cu pensionarea inainte de termen.

Deranjat de faptul ca aranjamentele sale privind pensia, precum si conversatiile cu Myners au devenit publice, Goodwin a ripostat si a spus ca ministrul a fost informat de contract.

Afirmatiile lui Goodwin au fost negate atat de Darling cat si de oficialii Trezoreriei, dar acestia au recunoscut ca nu au luat masuri pentru oprirea platii unei sume atat de controversate.

Fostul director executiv a sugerat ca pachetul a fost schitat drept compensatie pentru renuntarea la salariul pe un an. "Contractul meu de angajare prevedea un aviz de 12 luni, la care am renuntat voluntar in octombrie", a mai scris Goodwin intr-o adresa catre Myners.

Darling a declarat ca Financial Investments - organul care gestioneaza participatia contribuabililor la banci - au fost indemnati sa cerceteze daca ar putea recupera o parte din banii promisi lui Goodwin. Trezoreria a anuntat ca RBS va cerceta toate aspectele mandatului sau, pentru a gasi un mijloc legal de rescrie a termenilor contractuali.

RBS a afisat joi pierderi nete de 24,1 miliarde lire sterline (34,3 miliarde dolari) in 2008, marcand cele mai puternice pierderi din istoria corporatista britanica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri