Fondul Monetar International (FMI) a salutat vineri pachetul comun al celor trei mari banci de dezvoltare, menit sa ajute creditorii si afacerile din Europa de Est, si a subliniat ca va continua sa sprijine la nivel macroeconomic statele afectate de criza , relateaza Reuters.
Banca Mondiala, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Banca Europeana pentru Investitii (BEI) au lansat vineri un program pe doi ani, de pana la 24,5 miliarde euro (31,2 miliade dolari), destinat Europei de Est, informeaza NewsIn.

"FMI saluta planul comun pentru sprijinirea sistemului bancar si creditarii din Europa de Est", a declarat directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, intr-un comunicat.

"Initiativa, lansata la inceputul zilei, va ajuta la temperarea efectelor crizei financiare asupra fluxului creditarii in regiune", a mai spus acesta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri