Times: Milioane de angajati din sectorul britanic privat vor avea salariile inghetate

Milioane de muncitori din mediul privat se confrunta cu inghetarea salariilor sau cu disponibilizari, in contextul crizei economice din Marea Britanie, in timp ce angajatii din sectorul public se bucura de majorari de lefuri, scrie in editia online publicatia britanica Times.
In conditiile in care economia s-a adancit si mai mult in recesiune, iar inflatia ar putea sa devina deflatie, Confederatia industriei britanice - The Confederation of British Industry (CBI) - a avertizat ca "o majoritate coplesitoare" a membrilor sai vor ingheta salariile anul acesta, conform NewsIn.

Un sondaj efectuat de camera britanica de comert arata ca 30% dintre companii intentioneaza sa diminueze orele de lucru. David Frost, directorul general al camerei de comert din Marea Britanie, spune ca "in tara, aud din ce in ce mai mult despre companii care nu au de ales decat sa inghete salariile si sa reduca platile".

"Este inacceptabil ca sectorul public sa nu resimta nimic din aceasta durere. Exista deja o separatie intre sectorul public si cel privat in privinta pensiilor. Nu putem avea o granita si in ceea ce priveste platile", a spus seful camerei de comert din Marea Britanie, citat de Times Online.

In conformitate cu acordurile pe trei ani incheiate in 2008 in ceea ce priveste platile din sectorul public, lucratorii din sistemul national de sanatate vor beneficia de majorari salariale cu 2-3% anul acesta si anul viitor. Acorduri asemanatoare au fost semnate cu profesorii si cu politia, in timp ce functionarii publici locali ar putea primi o majorarea de leafa cu 6%.

Un purtator de cuvant al Trezoreriei a spus ca "nu era la curent" cu niciunul dintre planurile privind renegocierile salariale aprobate pentru profesori, politisti si personalul din sistemul national de sanatate.

Inghetarea salariilor din sectoarele industriale, pe de alta parte, afecteaza profesionistii, ca si lucratorii cu o calificare mai slaba, directori executivi si personalul junior.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri