HSBC Holdings Plc, cea mai mare banca din Europa, vrea sa faca o majorare de capital de 12,5 miliarde lire sterline (17,7 miliarde dolari), in contextul in care disponibilizeaza 6.100 de angajati si inchide diviziile de creditare HFC si Beneficial in Statele Unite, relateaza Bloomberg.
Profitul net din 2008 a scazut la 5,73 miliarde dolari, de la 19,1 miliarde dolari in anul precedent, a anuntat banca britanica.

Rezultatul a fost sub estimarea medie facuta de analisti in cadrul unui sondaj Bloomberg, de 13,6 miliarde dolari. HSBC a mai redus dividendele anuale cu 29%, la 64 centi/actiune, potrivit NewsIn.

In contextul in care HSBC a economisit in ultimii trei ani peste 42 miliarde dolari pentru acoperirea creditelor neperformante, a evitat sa apeleze la ajutoare din partea guvernului britanic, spre deosebire de Royal Bank of Scotland Group Plc si Lloyds Banking Group Plc. Banca, ce castiga peste trei sferturi din profit din pietele emergente si se confrunta in acest an cu recesiunea economiilor din Asia.

"In prezent, HSBC este bine capitalizata, lichida si profitabila", a declarat presedintele HSBC, Stephen Green.

HSBC a redus creditarea, a concediat o parte din manageri si a vandut o serie de unitati pentru a reduce provizioanele in cadrul Household International si pentru a controla pierderile.

Compania a fost prima din Europa care a afisat pierderi din creditele ipotecare cu grad de risc ridicat, dupa ce a cumparat compania americana Household International, redenumita HSBC Finance, pentru 15,5 miliarde dolari in 2003.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri