Livrarile de gaz din Rusia catre Polonia au scazut la 78% din cantitatea prevazuta in contract, in conditiile in care cele doua parti continua sa aiba neintelegeri in legatura cu incheierea unui nou contract, a anuntat principalul furnizor polonez de gaz, informeaza Reuters.
Polonia nu a mai primit intregul volum de gaz prevazut in contractul cu Rusia inca din ianuarie, cand intermediarul ucrainean Rosukrenergo, un joint venture netransparent intre Gazprom si doi oameni de afaceri ucraineni, si-a incetat livrarile ca urmare a crizei gazelor dintre Moscova si Kiev, potrivit NewsIn.

Rusia vrea sa incheie un nou contract cu Polonia, dupa ce a cazut de acord cu Ucraina sa nu mai recurga la intermedieri in livrarile de gaz rusesc. Furnizorul polonez de gaz PGNiG sustine ca de duminica nu mai primeste 5 milioane de metri cubi de gaz via Ucraina, ceea ce inseamna ca totalul importurilor de gaze rusesti in Polonia se siteaza la 78% din volumul prevazut in contract.

Polonia, care este aprovizionata cu gaz rusesc si prin Belarus, primea pana acum 93% din cantitatea totala contractata de gaz rusesc.

Gazprom si Rosukrenergo au refuzat sa faca vreun comentariu in legatura cu aceasta situatie, precizeaza Reuters.
La inceputul acestui an, compania intermediara a dat vina pe Ucraina ca impiedica transportarea gazului depozitat pe teritoriul ei.

PGNiG acopera deficitul de gaz recurgand la propriile rezerve stocate si spune ca nu este de asteptat o intrerupere a livrarilor catre sectorul industrial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri