Bursele americane au deschis sedinta de marti in urcare, dupa ce Federal Reserve (Fed) a anuntat ca va incepe planul de relansare a creditelor de consum.

Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones a urcat cu 0,59%, la 6,803.28 puncte, iar Nasdaq cu 0,92%, la 1,335.05 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 0,78%, la 706.27 puncte, scrie AFP, citat de NewsIn.

Federal Reserve a anuntat marti ca va incepe planul de relansare a creditelor de consum, care ii va permite sa imprumute pana la 200 miliarde dolari investitorilor care cumpara titluri ce au legatura cu acest tip de credite.
Noua masura de sustinere a pietelor de credit se numeste 'facilitatea de imprumut pentru valorile mobiliare garantate cu active' (TALF).

Facilitatea are "potentialul de a genera credite de pana la 1.000 miliarde dolari pentru intreprinderi si gospodarii", potrivit unui comunicat al bancii centrale americane.

Pietele pentru aceste titluri au "o importanta cruciala in sistemul nostru financiar, dar au fost practic blocate dupa agravarea din octombrie a crizei financiare", mai arata comunicatul Federal Reserve, citat de AFP.

Concret, Federal Reserve of New York va imprumuta pana la 200 miliarde dolari investitorilor care sustin creditele noi sau emise recent pentru sectorul auto, carduri de credit, studenti si micile intreprinderi.

Programul "va furniza finantari lunare pana in decembrie 2009 sau chiar mai incolo, daca Fed alege extinderea acestuia".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Revolut le face competitie brokerilor romani care vand bursa americana
Setari Cookie-uri