Dar presedintele s-a aratat mai optimist dupa intrunirea cu premierul britanic, Gordon Brown, de marti, adaugand ca fluxul de creditare se va dezgheta, in timp ce a promovat actiunile companiilor listate la bursele americane drept o achizitie buna pe termen lung.

Brown s-a aflat in vizita la Washington pentru a cere "un acod global nou" in vederea ajutorarii economiei, asemenea cererilor presedintelui bancii centrale americane, Federal Reserve, care este de parere ca este nevoi de masuri si mai indraznete pentru evitarea unei catastrofe costisitoare.

Secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, se mentine ferm in ceea ce priveste prognoza sa privind o recuperare economica in 2011, cand guvernul american va trebui sa reduca deficitele bugetare, dupa ce pachetul de stimulare a cheltuielilor are succes, potrivit NewsIn.

"Performanta economiei in ultimul trimestru din 2008 a fost cea mai slaba din ultimii 25 ani. Si primul trimestru din 2009 pare a fi la fel", a spus Obama in discursul sau.

Ultimele date privind piata auto din Statele Unite au aratat o scadere a vanzarilor pentru a 15-a luna consecutiv, in timp ce vanzarile din februarie au scazut cu 40%, pana la minimul ultimelor trei decenii.