UniCredit, cel mai mare creditor din Europa Centrala si de Est, a inregistrat o scadere a cotatiei actiunilor, cauzata printre altele de temerile legate de stabilitatea financiara a regiunii.

"In mod clar vom sustine bancile care fac parte din grup in acea zona. In prezent, nu prevedem riscuri de incapacitate de plata pentru tarile din regiune si, analizand datele, vedem ca performantele bune au continuat si in luna ianuarie", a declarat Profumo.

Situatia subsidiarelor din aceasta regiune este "mult mai buna decat se pare ca a fost descrisa", a mai spus Profumo, potrivit NewsIn.

Citeste si:

Criza financiara mondiala a afectat economiile emergente din Europa Centrala si de Est. Unele dintre noile membre ale Uniunii Europene au solicitat finantare de urgenta din partea Fondului Monetar International (FMI).

Comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Joaquin Almunia, a declarat ca bancile din Europa de Est ar trebui sa fie recapitalizate de bancile mama din Occident, in cazul in care va fi necesar.