Companiile din Statele Unite au disponibilizat aproximativ 697.000 de persoane in februarie, indicand o adancire a recesiunii, potrivit unui raport privind statele de plata, scrie Bloomberg.
Angajatorii implementeaza masuri de reducere a personalului in contextul scaderii cererii, inghetarii creditarii si situatiei problematice de pe piata imobiliara. Departamentul american al muncii ar putea arata in curand ca angajatorii au operat reduceri de personal in februarie pentru a 14-a luna consecutiv. Astfel, numarul somerilor ar creste la peste 4,2 milioane persoane, potrivit unui sondaj Bloomberg, citat de NewsIn.

Economistii chestionati de Bloomberg estimasera ca raportul ADP va arata o scadere cu 630.000 a numarului angajatilor.

Cifrele includ numai angajatii din sectorul privat, nu si pe cei din agentiile guvernamentale. Agentia de consultanta macroeconomica LLC din statul Saint Louis a publicat impreuna cu ADP aceste date.

Anunturile de disponibilizari au crescut cu 158%, la 186.350 luna trecuta, fata de februarie 2008. Per total, acestea au scazut cu 23% fata de nivelul record atins in ianuarie, de 241.749 anunturi, in contextul in care vanzarile retail au avut cea mai slaba performanta sezoniera din ultimele patru decenii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri