Majoritatea oamenilor vor primi cel putin 12.000 de yeni (121 dolari), in conformitate cu planul ce aloca un cuantum de 20 miliarde dolari.

Temerile sunt, insa, ca japonezii, care au o indelungata traditie a economiilor, vor pastra banii si nu ii vor cheltui, informeaza NewsIn.

Inmanarea banilor reprezinta elementul central al unui pachet de stimuli destinat revigorarii economiei Japoniei, care se confrunta cu o recesiune mult mai accentuata decat cea din Statele Unite.

Produsul intern brut (PIB) al Japoniei a scazut cu 3,3% in ultimul trimestru din 2008, intr-un declin mult mai accentuat decat in Statele Unite, care a inregistrat o diminuare a PIB-ului cu 1,6%, sau decat in Marea Britanie, unde economia a scazut cu 1,5%.

Copiii sub 18 ani si oamenii cu o varsta peste 65 de ani vor primi 20.000 de yeni in cadrul programului, propus pentru prima data in octombrie anul trecut.

Unii dintre criticii planului spun ca acesta reprezinta doar o incercare de a extinde popularitatea premierului Taro Aso si ca singurul lucru pe care il va face va fi sa adanceasca deficitul bugetar al Japoniei.