"Compania Naftogaz a platit in totalitate factura pentru livrarile din februarie", potrivit Gazprom. Compania anuntase anterior ca suma totala era de 360 milioane de dolari.

Premierul rus Vladimir Putin a avertizat ca livrarile de gaz rusesc catre Ucraina si spre Europa vor fi din nou intrerupte, daca ucrainenii nu platesc pana sambata factura de gaz pentru luna februarie, relateaza AFP.

"Daca, in urma actiunilor serviciilor ucrainene de sercuritate la sediul companiei ucrainene Naftogaz plata nu va fi efectuata, atunci vom opri livrarile pentru consumatorii ucraineni si poate si pentru europeni", a spus el, inainte de anuntul Naftogaz, potrivit NewsIn.

Potrivit lui Putin, livrarile de gaz rusesc spre Europa - dintre care 80% trec prin Ucraina - risca sa fie puse in pericol de "tentativele de confiscare a acordului de tranzit" dintre rusi si ucraineni.

"Auzim vorbindu-se despre tentative de confiscare a contractului de tranzit, nu a unei copii, ci a originalului, despre intentia de stopare a gazului in teritoriul ucrainean", a subliniat Putin, declarandu-se "foarte ingrijiorat" de operatiunea de la Naftogaz de miercuri.

SBU investigheaza Naftogaz pentru confiscarea a 6,3 miliarde de metri cubi de gaz de la compania privata RosUkrEnergo, a declarat un sef adjunct al SBU, Valeri Horoskovski. Gazul luat de Naftogaz urma sa fie livrat de RosUkrEnergo clientilor sai - Romania, Polonia si Ungaria.