Supranumit "Doctorul Catastrofa" (Dr. Doom) pentru pesimismul sau, Roubini a afirmat ca guvernele fac "prea putin, prea tarziu", chiar daca se indreapta "in directia buna", potrivit Bloomberg.

In opinia sa, recesiunea va continua, in cel mai bun caz, pe toata perioada anului 2010 in economiile dezvoltate, iar desfiintarea de locuri de munca va mai dura un an.

Invitat la o conferinta la New Dehli, Roubini, profesor de economie in cadrul Stern School of Business din Universitatea New York, le-a sugerat Statelor Unite, Europei si Japoniei sa "actioneze concertat" pentru a combate criza si pentru a evita sa se agraveze.

"Oamenii obisnuiesc sa spuna ca atunci cand Statele Unite tusesc, si restul lumii raceste. In acest caz, Statele Unite nu numai ca tusesc, sufera de o 'pneumonie cronica serioasa'", potrivit economistului care a prezis prabusirea pietei imobiliare.

"Fie ne scufundam impreuna, fie inotam impreuna", a adaugat expertul, fost consilier al secretarului Trezoreriei in administratia lui Bill Clinton.

Potrivit profesorului american, ideea unei recesiuni in forma de "V", cu o cadere usoara urmata de o revenire rapida ulterioara, trebuie uitata. “Avem o recesiune in forma de U, mai dura”, spune Roubini.

Fost presedinte al Comisiei consilierilor economici ai Casei Albe in timpul Administratiei Clinton si director al Biroului de Politici de Dezvoltare al Trezoreriei SUA, Nouriel Roubini este poreclit Dr.Doom pentru viziunea sumbra asupra evolutiei economiei mondiale.