Nozari a mai spus duminica, cu o saptamana inainte de intrunirea OPEC de la Viena, ca statele din cadrul Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) se supun angajamentelor de reducere a productiei.

Nozari a spus ca OPEC va lua o decizie cu privire la cotele de productie in cadrul reuniunii din 15 martie, dupa ce va examina piata petrolului si starea economiei mondiale, fara sa dea detalii legate de eventuala decizie.

Venezuela, stat ce face parte din OPEC, a anuntat ca va cobori din nou productia daca va fi nevoie, sustinand comentariile facute si de alte tari, potrivit NewsIn.

La inceputul acestei luni, Nizari a declarat ca nu se asteapta la o noua reducere a productiei in cadrul reuniunii de la Viena, dupa ce Iranul sugerase anterior ca Organizatia ar putea impune alte reduceri ale cotelor. Cu toate acestea, a cerut aplicarea unor masuri de fixare a preturilor.

"In contextul crizei economice actuale, cooperarea OPEC cu producatorii din afara Organizatiei este absolut necesara", a declarat Nozari.
Ministrul iranian nu a oferit detalii si nu a numit tarile vizate. Rusia este cel mai mare producator de petrol ce nu face parte din OPEC.