Printre aceste institutii, banca americana Goldman Sachs si concurenta germana Deutsche Bank au primit circa 6 miliarde dolari fiecare in perioada septembrie-decembrie 2008, precizeaza cotidianul pe pagina sa de internet, citând un document confidential si persoane apropiate dosarului.

Banca americana Merrill Lynch, acum filiala a Bank of America, si grupul francez Societe Generale, au primit fonduri mari de la AIG la sfârsitul anului trecut, se mai anunta in articol.

Peste 12 alte banci au primit fonduri de la AIG in proportii mai putin importante, printre acestea numarându-se banca americana Morgan Stanley si bancile britanice Royal Bank of Scotland si HSBC, potrivit NewsIn.

Aflat aproape de incapacitate de plata la mijlocul lunii septembrie 2008, grupul AIG a fost sustinut prin fonduri publice americane ce s-au ridicat la 170 miliarde dolari, grupul fiind considerat mult prea mare pentru a intra in faliment fara sa afecteze foarte multe alte companii.

O parte a banilor publici a ajuns la alte grupuri, AIG utilizând aceste fonduri pentru a-si plati datoriile catre bancile care se asigurasera contra riscurilor de credit.

Joi, mai multi senatori americani si-au exprimat nemultumirea in fata vice-presedintelui bancii centrale amercane, Donald Kohn, cerându-i sa dezvaluie numele partenerilor AIG care au beneficiat indirect de ajutoarele destinate asiguratorului american.