Europa de Est se confrunta cu o recesiune accentuata, dar nici macar economiile cele mai afectate de criza financiara mondiala nu sunt amenintate de pericolul unui colaps, a declarat presedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Thomas Mirow, potrivit Reuters.

"Procesul de ajustare va fi dureros si va testa puterea tuturor celor implicati, dar aceasta nu va fi o criza care sa duca la retrageri masive de numerar de la banci sau cu intrari in incapacitate de plata ale statelor. Evolutia economica din cele mai multe tari est-europene nu este mai slaba decat in vestul Europei", a spus Thomas Mirow, in cadrul unui discurs de la London School of Economics, potrivit NewsIn.

"In timp ce unele tari anunta scaderi ample ale productiei industriale, sectorul bancar a fost pana acum mai flexibil decat era estimat in multe dintre cele mai pesimiste scenarii", a adaugat Mirow.

Seful BERD a mai spus ca fundamentele economice stabile ale regiunii ar trebui sa o ajute sa isi revina, dar a estimat ca rate de crestere de 5-7% nu vor mai fi inregistrate intr-un orizont previzibil.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si