Fondul Monetar International (FMI) ia in considerare o noua linie de creditare pentru economiile emergente bine gestionate, care sa le permita accesul la fonduri in functie de nevoi, fara obligatia de a retrage intreaga suma, a spus seful FMI, citat de Reuters.

Asa-numitul program Flexible Credit Line (Linia de Creditare Flexibila) ar putea inlocui facilitatea de credit pe termen scurt ce fusese aprobata pe 26 octombrie. Facilitatea de credit pe termen scurt obliga statele ce foloseau programul sa preia intreaga suma disponibila.

Noua linie de creditare ar putea fi aprobata de consiliul directorilor FMI "in decurs de cateva saptamani", a precizat directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, potrivit NewsIn.

In conditiile extinderii crizei globale in economiile emergente din lume, FMI s-a confruntat cu presiuni sa creeze sau sa foloseasca instrumente de finantare, pentru a facilita accesul statelor la finantare.

Noua linie de creditare va furniza finantare economiilor emergente care se confrunta cu presiuni pe termen scurt, fara ca vina pentru aceasta situatie sa le apartina si fara sa necesite un program standard de creditare de la Fond, care ar fi aprobat cu conditii mai stricte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si