Elvetia a abolit secretul bancar si a anuntat ca se va conforma la standardele Organizatiei Economice pentru Cooperare si Dezvoltare (OECD), in urma deciziilor similare luate de alte state europene.
Prin acceptarea standardelor OECD, Elvetia se angajeaza sa sustina schimbul de informatii cu alte tari, "pentru cazuri individuale si pe baza unor cereri concrete si justificate", precizeaza NewsIn.

Aplicarea acestei decizii se va face prin intermediul unor acorduri bilaterale legate de dubla impunere fiscala, subliniaza comunicatul.

Autoritatile elvetiene au precizat ca acceptarea standardelor OECD nu schimba, in fond, secretul bancar ce se afla in vigoare in cadrul confederatiei.

Elvetia "pastreaza secretul bancar si refuza transmiterea integrala automata a datelor", a avertizat guvernul, adaugand ca "sfera privata a clientilor este in continuare protejata de solicitarile externe nejustificate".

Cu cateva saptamani inaintea summitului G20 de la Londra, si in contextul in care Elvetia risca sa fie inscrisa pe lista neagra a paradisurilor fiscale, autoritatile din confederatie au tinut sa sublinieze ca "secretul bancar nu sustine fraudele fiscale".

Anuntul a fost facut dupa ce Liechtenstein, Andorra si Belgia au abolit secretul bancar.

Austria a acceptat sa incalce secretul bancar "pentru cazuri individuale si pe baza unor suspiciuni justificate", a anuntat vineri ministrul austriac de finante, Josef Proll


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Frauda: candidati indemnati sa dea bani pentru un job in Elvetia