Ministerul ungar de finante a mai precizat ca Ungaria a semnat in 11 martie un acord cu UE despre conditiile de politica economica impuse pentru accesarea transelor trei si patru din imprumut, care au fost modificate pentru ca in ultimele luni s-au inrautatit perspectivele privitoare la exporturi, informeaza NewsIn.

Ungaria a obtinut in noiembrie 2008, de la FMI, UE si Banca Mondiala, cel mare pachet de sprijin pentru o economie emergenta de la declansarea crizei, in valoare de 20 miliarde euro, din care 12 miliarde euro de la FMI. Anterior, Ungaria mai primise 5 miliarde euro de la Banca Centrala Europeana (BCE).

In conditiile crizei, Ungaria a fost nevoita, pentru a indeplini conditiile stricte de deficit bugetar, sa recurga la majorari de taxe, principalele masuri vizand cresterea TVA cu trei puncte procentuale, la 23%, incepand cu 20 iulie 2009, si majorarea impozitului pe profit, de la 16% la 19%. In schimb, a fost eliminat "impozitul pe solidaritate", introdus in 2006 si care era de 4%.