Cea mai mare companie de asigurari din Polonia, firma de stat PZU, este axata pe preluarea operatiunilor companiei American International Group (AIG) din Europa de Est, mai degraba decat asupra unei achizitii a actiunilor PKO BP, a declarat luni directorul executiv al PZU, relateaza Reuters.
PZU este una dintre institutiile de stat despre care se vorbeste ca posibil cumparator al PKO, companie, de asemenea, controlata de guvernul polonez. Guvernul considera ca PKO este unul dintre elementele principale in strategia privind stabilitatea sistemului financiar polonez.

In cadrul unui interviu acordat postului Radio PiN, directorul executiv al PZU, Andrzej Klesyk, a spus ca preluarea de actiuni ale bancii ar trebui sa dea asiguratorului dreptul de a influenta operatiunile institutiei.

"In prezent, analizam posibilitatea de a prelua AIG, acesta este scopul nostru", a spus Klesyk. "Preluarea unei participatii la PKO BP este doar o discutie ipotetica, nu suntem interesati de o majorare de capital la o banca, fara sa putem influenta operatiunile acesteia", a adaugat seful PZU.

PZU aratase in decembrie 2008 ca este interesata de preluarea activelor AIG din Europa de Est.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri