Citigroup i-a acordat directorului executiv Vikram Pandit compensatii de 10,8 milioane dolari in 2008, un an in care banca a solicitat doua pachete de salvare de la guvern, totalizand mai mult de 45 miliarde dolari, relateaza Reuters.
Circa 7,7 milioane dolari din cunantumul compensatiilor au reprezentat un bonus pe care banca i l-a acordat lui Pandit in ianuarie, potrivit unor documente de luni. Pandit a primit, de asemenea, un salariu de 1 milion de dolari si actiuni de 1,6 milioane dolari.

Compensatiile de la firmele de pe Wall Street au intrat recent in atentia publica, mai ales in cazul bancilor care au primit pachete de salvare de la guvern. Pandit a primit un cuantum similar celui pe care l-a acordat Bank of America directorului sau executiv, Kenneth Lewis.

Pandit nu a primit prime obisnuite in 2008. Seful Citigroup a spus ca nu va accepta plati sub forma de stimulente si ca va fi de acord cu o plata anuala de baza de 1 dolar, pana cand Citigroup devine, din nou, profitabila.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri