Economia Marii Britanii s-ar putea comprima in continuare si anul viitor, chiar si dupa ce economiile majoritatii sau tuturor competitorilor Regatului vor reincepe sa creasca, a avertizat Fondul Monetar International (FMI), scrie The Times.

In ciuda optimismului premierului Gordon Brown privind reluarea cresterii economice pana la finalul lui 2009, FMI-ul prevede ca economia britanica se va comprima cu inca 0,2% in 2010.

FMI-ul se asteapta ca produsul intern brut (PIB) sa scada cu 3,8% anul acesta, cea mai abrupta comprimare din 1994 si peste estimarile din ianuarie privind o scadere a PIB-ului cu 2,8%, informeaza NewsIn.

Noua perspectiva mai sumbra asupra economiei va fi urmata de cifrele oficiale privind rata somajului, ce urmeaza sa fie relevate astazi, care vor arata, cel mai probabil, o crestere la peste 2 milioane a numarului somerilor, in ianuarie.

Guvernatorul bancii centrale, Mervyn King, a avertizat marti asupra revenirii unei perioade de somaj puternic. Adresandu-se bancherilor la Londra, acesta a subliniat "incetinirea simultana, neasteptata si severa a activitatii si comertului in toate partile lumii".

"Multi dintre noi provenim dintr-o generatie care a crescut cu ideea ca somajul in masa si recesiunea mondiala sunt lucruri care fac parte din trecut. Aceasta presupunere este amenintata", a spus King.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Dupa ani de criza, economia Greciei incepe din nou sa respire