Economia Marii Britanii s-ar putea comprima in continuare si anul viitor, chiar si dupa ce economiile majoritatii sau tuturor competitorilor Regatului vor reincepe sa creasca, a avertizat Fondul Monetar International (FMI), scrie The Times.
In ciuda optimismului premierului Gordon Brown privind reluarea cresterii economice pana la finalul lui 2009, FMI-ul prevede ca economia britanica se va comprima cu inca 0,2% in 2010.

FMI-ul se asteapta ca produsul intern brut (PIB) sa scada cu 3,8% anul acesta, cea mai abrupta comprimare din 1994 si peste estimarile din ianuarie privind o scadere a PIB-ului cu 2,8%, informeaza NewsIn.

Noua perspectiva mai sumbra asupra economiei va fi urmata de cifrele oficiale privind rata somajului, ce urmeaza sa fie relevate astazi, care vor arata, cel mai probabil, o crestere la peste 2 milioane a numarului somerilor, in ianuarie.

Guvernatorul bancii centrale, Mervyn King, a avertizat marti asupra revenirii unei perioade de somaj puternic. Adresandu-se bancherilor la Londra, acesta a subliniat "incetinirea simultana, neasteptata si severa a activitatii si comertului in toate partile lumii".

"Multi dintre noi provenim dintr-o generatie care a crescut cu ideea ca somajul in masa si recesiunea mondiala sunt lucruri care fac parte din trecut. Aceasta presupunere este amenintata", a spus King.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri