"Informatiile pe care le-am folosit pentru a investi s-au dovedit a fi eronate", a anuntat Kris Douma, directorul departamentului de guvernare corporatista din cadrul Mn Services. Acesta a refuzat sa precizeze suma la care se ridica despagubirile pretinse.

RBS a refuzat sa comenteze. Mn Services vrea sa obtina despagubiri pentru actiunile preferentiale si pentru alte valori mobiliare, insa Douma nu a oferit detalii.

Mn Services, ce gestioneaza circa 56 miliarde euro pentru fonduri de pensii din Olanda, este una dintre principalele parti ce solicita despagubiri, alaturi de fondurile britanice de pensii Merseyside si NorthYorkshire si de alte posibile parti implicate, a spus Douma.

Mn Services a apelat la firma americana Coughlin Stoia Geller Rudman & Robbins LLP pentru intentarea procesului impotriva RBS.

Firma de avocatura a anuntat luna trecuta ca a demarat o procedura legala in numele unor cumparatori de valori mobiliare RBS, ce sustin ca banca a oferit argumente false investitorilor, argumentand ca este bine capitalizata.

"De fapt, banca era insolventa, ca urmare a deprecierii activelor, a creditelor neperformante si a achizitiei partiale a ABN Amro", a anuntat firma.