UniCredit estimeaza ca ajutorul solicitat Austriei se va situa sub 2,7 mld. euro

Directorul executiv al UniCredit, Alessandro Profumo, a anuntat ca banca isi va limita probabil cererea de ajutor inaintata Austriei la mai putin de 2,7 miliarde euro, nivelul impus de acest stat, relateaza Reuters.
"Credem ca vom ramane sub acest nivel", a spus Profumo la prezentarea rezultatelor, explicand ca limita impusa de Austria este de 2,7 miliarde euro.

Grupul bancar italian UniCredit, care a anuntat miercuri o scadere cu 38% a profitului net din 2008, urmeaza sa ceara ajutorul guvernului italian si austriac pentru reintregirea capitalului, potrivit NewsIn.

UniCredit este cea mai mare banca italiana afectata de criza financiara, cu vizibilitate mai puternica pe plan international decat compatriotii sai.

Pentru intarirea fondurilor proprii, consiliul de administratie a cerut directorului Alessandro Profumo sa "negocieze conditiile pentru emiterea de instrumente guvernamentale de capitalizare in valoare de pana la 4 miliarde euro" in Italia si Austria, unde este prezenta prin filiala sa, Bank Austria.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri