Ford retrage 350.000 de Focus

Producatorul american de autoturisme Ford retrage din circulatie peste 350.000 de automobile Focus din cauza unor posibile defectiuni la incuietorile usilor din spate, au anuntat autoritatile americane.

Potrivit paginii electronice a Autoritatii Nationale pentru Siguranta Traficului Rutier (ANSTR), acesta este al doilea caz din 2005 in care automobilele Ford sunt suspectate a avea probleme legate de siguranta pasagerilor.

PERICOL.

Autoritatea a aratat ca suspiciunea, care implica 358.857 de autovehicule construite intre anii 2000 si 2002, se refera la posibilitatea ca inchizatorile usilor din spate sa fie atacate de coroziune, ceea ce nu le mai garanteaza siguranta. "Daca nu este inchisa corespunzator, usa s-ar putea deschide in timpul mersului", mentioneaza ANSTR.

Luna trecuta, compania Ford a fost nevoita sa retraga din circulatie aproximativ 792.000 de camioane de tip pick-up, SUV-uri (sport utility vehicle) si autoutilitare usoare, pentru ca butoanele de control de pe bord prezentau riscul de supraincalzire.

Totodata, ANSTR a aratat ca divizia Chrysler a DaimlerChrysler retrage din circulatie aproximativ 26.000 de SUV-uri Dodge Durango model 2005 din cauza riscului ca sistemul de alimentare al rezervoarelor sa prezinte scurgeri de combustibil.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri