Fondul Monetar International (FMI) a estimat ca produsul intern brut (PIB) mondial ar putea inregistra in acest an prima comprimare de la Al Doilea Razboi Mondial incoace, situata intr-un culoar cuprins intre -0,5% si -1%.
Fondul Monetar International a cerut, de asemenea, tarilor bogate si emergente, membre ale grupului informal G20, sa ia masuri mai puternice impotriva crizei economice, estimand ca reactiile nationale nu sunt decat "la inceput", anunta NewsIn.

FMI a estimat ca economiile dezvoltate vor intra "intr-o recesiune profunda" in acest an, cu o comprimare a produsului intern brut de 2,6% in Statele Unite si de 5,8% in Japonia, care se confrunta cu "un risc accentuat" de deflatie. Economia zonei euro ar putea scadea cu 3,2% in acest an.

Directorul Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, avertizase anterior ca economia mondiala s-ar putea confrunta cu o scadere in 2009, pentru prima oara in ultimele decenii.

"FMI prevede o crestere mondiala sub zero in acest an, cea mai slaba evolutie cunoscuta de multi dintre noi", a declarat Strauss-Kahn. Degradarea continua a mediului financiar "asociata cu prabusirea increderii cetatenilor si mediilor de afaceri submineaza cererea interna in intreaga lume", adaugase el.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri