Japonia va acorda un ajutor de 220 milioane euro pentru Africa, a anuntat ministrul japonez al afacerilor externe, Hirofumi Nakasone, cu ocazia deschiderii unei conferinte economice din Botswana, relateaza AFP.
"Criza economica si financiara mondiala ce a început în toamna trecuta ar putea avea un impact asupra tarilor africane pentru cel putin doi ani de acum înainte", a declarat acesta în fata unei adunari a ministrilor din Africa.

Pentru a limita aceste consecinte, Nakasone a anuntat un nou ajutor, în valoare de 220 milioane euro, pentru continent, sprijin ce vizeaza în principal "oferirea unor ajutoare alimentare pentru sustinerea sigurantei sociale si ameliorarea productivitatii agricole".

În plus, "pe 24 martie, guvernul japonez va acorda 194 milioane dolari fondului mondial de lupta împotriva SIDEI, tuberculozei si malariei, ce joaca un rol important în sanatatea mondiala", a mai spus Nakasone.

Ministrul japonez a mai spus ca tara sa va atrage atentia grupului G20, ce se va reuni la Londra pe 2 aprilie, în legatura cu problemele Africii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri