Premierul britanic Gordon Brown a declarat ca mai multe tari din Europa de Est se confrunta cu "probleme uriase" din cauza crizei financiare si au nevoie de un ajutor urgent din partea UE.
Adresandu-se deputatilor britanici, el a spus ca "in unele parti din Europa de Est si Centrala se inregistreaza probleme uriase", tarile respective fiind dur lovite din cauza dependentei lor de capitalurile straine provenind de la investitori tot mai afectati de criza, scrie NewsIn.

Potrivit premierului, aceste probleme subliniaza necesitatea "unui efort international pentru ajutarea acestor tari, care nu au resurse" pentru a-si reconstrui sistemul bancar.

Liderii din UE au decis vineri sa dubleze fondurile pentru ajutorul de urgenta destinat Europei de Est la 50 de miliarde de euro si contributiile la FMI cu 75 miliarde, pentru a ajuta statele sa faca fata celei mai grave crize din 1945 incoace.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri