Bulgaria ar putea sa urmeze in curand exemplu Romaniei si sa solicite un ajutor din partea Fondului Monetar International (FMI), potrivit unui raport intocmit de grupul britanic Capital Economics Ltd., scrie NewsIn.

Bulgaria va solicita ajutor din partea FMI dupa o prabusire a exporturilor si investitiilor straine, arata raportul. Capital Economics a mai precizat ca economia Bulgariei s-ar putea comprima cu 5% in acest an, fortand guvernul sa utilizeze rezervele fiscale pentru a redresa lichiditatea. Raportul mai adauga ca rezervele vor acoperi aceasta nevoie numai pentru 6-12 luni.

Estimarile Capital Economics vin dupa ce Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a anuntat in 17 martie ca Bulgaria are o situatie financiara mai stabila decat vecinii sai, dar economia sa ar putea sa fie afectata sever de incetinirea globala a cresterii economice.

Reprezentantul FMI in Romania si Bulgaria, Juan Fernandez Ansola, a declarat recent ca Bulgaria este mai bine pozitionata ca Romania pentru depasirea actualelor turbulente, datorita unor avantaje precum excedentul bugetar din 2008 si regimul de tip consiliu monetar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si