Bulgaria ar putea sa urmeze in curand exemplu Romaniei si sa solicite un ajutor din partea Fondului Monetar International (FMI), potrivit unui raport intocmit de grupul britanic Capital Economics Ltd., scrie NewsIn.
Bulgaria va solicita ajutor din partea FMI dupa o prabusire a exporturilor si investitiilor straine, arata raportul. Capital Economics a mai precizat ca economia Bulgariei s-ar putea comprima cu 5% in acest an, fortand guvernul sa utilizeze rezervele fiscale pentru a redresa lichiditatea. Raportul mai adauga ca rezervele vor acoperi aceasta nevoie numai pentru 6-12 luni.

Estimarile Capital Economics vin dupa ce Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a anuntat in 17 martie ca Bulgaria are o situatie financiara mai stabila decat vecinii sai, dar economia sa ar putea sa fie afectata sever de incetinirea globala a cresterii economice.

Reprezentantul FMI in Romania si Bulgaria, Juan Fernandez Ansola, a declarat recent ca Bulgaria este mai bine pozitionata ca Romania pentru depasirea actualelor turbulente, datorita unor avantaje precum excedentul bugetar din 2008 si regimul de tip consiliu monetar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri