Presedintele diviziei AIG de produse financiare, Gerald Pasciucco, a declarat in cadrul unei intruniri cu angajatii filialelor din Marea Britanie si Paris ca este de parere ca cererile pentru inapoierea primelor pot fi clasificate drept "santaj", a declarat unul dintre angajatii care au primit astfel de bonusuri.

"Cei mai multi angajati din Londra au decis ca cererile sunt destul de jignitoare. Nu avem nici un motiv moral pentru a le inapoia", a declarat angajatul, conform NewsIn.

Un purtator de cuvant al companiei a declarat ca American International Group nu are ingrijorari cu privire la legalitatea inapoierii primelor.

Guvernul Statelor Unite a salvat grupul AIG de la faliment printr-un pachet de ajutor de 170 miliarde dolari. Dimensiunile primelor acordate de asigurator de la primirea pachetului de ajutor au dus la reactii furioase din partea oficialilor americani si a publicului larg.

Responsabilul cu controlul fondurilor publice acordate bancilor americane, Neil Barofsky, a anuntat recent ca va ancheta primele acordate conducerii asiguratorului AIG.

"Potrivit informatiilor preliminare de care dispunem, contractul legat de planul de salvare dintre AIG si Trezorerie, care este din noiembrie 2008, prevedea plata de prime si remuneratii pentru incurajarea conducerii companiei, inclusiv colaboratorii mai importanti", a declarat Barofsky, audiat de Congres.