Fortis Bank Olanda, care detine majoritatea operatiunilor ABN Amro pe plan national, a raportat pierderi de 18,5 miliarde euro in 2008, din cauza deprecierii activelor ABN, relateaza Reuters.
Pierderile includ, de asemenea, o componenta de 922 milioane euro, din cauza investitiilor cu Bernard Madoff, care a recunoscut la inceputul lunii ca schema sa de investitii a fost una frauduloasa, conform NewsIn.

Grupul financiar belgiano-olandez Fortis a achizitionat ABN Amro impreuna cu Royal Bank of Scotland (RBS) si banca spaniola Santander in 2007, in schimbul a peste 70 miliarde euro. Intre timp, grupul financiar s-a divizat in linii nationale, dupa ce a pierdut increderea investitorilor, fiind una dintre victimele crizei financiare.

Excluzand deprecierile activelor, Fortis Bank Olanda a anuntat ca a inregistrat un profit operational de 604 milioane euro in 2008.

Compania a avut un profit de 1,2 miliarde euro in 2007.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri