OTP ca primi un imprumut de 400 miliarde forinti, in timp ce FHB va primi aproximativ 120 miliarde forinti, a mai declarat ministrul, adaugand ca imprumuturile vor fi acordate in conformitate cu conditiile pietei, fiind folosite finantele din pachetul de 25,1 miliarde dolari acordat anul trecut de catre Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana (UE), potrivit NewsIn.

Veres a declarat ca OPT Bank va propune, in cadrul urmatoarei intruniri generale, ca actionarii sa propuna un delegat al statului pentru consiliul de supraveghere si audit, pentru a analiza modul in care este utilizat imprumutul.

Guvernul a semnat miercuri contractele cu bancile pentru sporirea creditarii in sectorul intreprinderilor si al imprumuturilor personale, in contextul in care Ungaria se confrunta cu cea mai severa recesiune de la inceputul anilor '90, mai ales din cauza scaderii nivelului imprumuturilor.

"Conform analizelor noastre, acest acord va ajuta semnificativ corporatiile din Ungaria sa obtina imprumuturi si prin urmare sa tempereze recesiunea, care nu poate fi evitata, in conditiile economice actuale", a declarat directorul financiar al OTP, Laszlo Urban.