Efectele negative ale crizei financiare asupra bugetelor de recrutare ale angajatorilor din intreaga lume nu-i impiedica pe acestia sa profite de oportunitatea de a angaja oameni talentati, arata un studiu realizat de KPMG, una dintre cele mai mari companii de audit si consultanta din lume.

Aproape trei sferturi (73%) din companii considera ca disponibilitatea angajatilor de a-si schimba locul de munca la nivel international le ofera posibilitatea sa recruteze oameni de o mai buna calitate.

De asemenea, mai mult de 8 din 10 respondenti au precizat ca disponibilitatea angajatilor catre o mai mare mobilitate pe piata fortei de munca de ofera o sursa mai mare de talent din care sa aleaga.

Aproape 70% dintre cei chestionati au afirmat si ca angajarea oamenilor din alte tari contribuie la o mai buna intelegere a pietelor globale, in vreme ce 76% au indicat ca lucratorii straini contribuie la dezvoltarea unei importante mentalitati globale.

Analiza citata mai arata ca in vreme ce companiile din Japonia prefera sa angajeze straini din regiunea Asiei, angajatorii din Marea Britanie, Spania si Statele Unite nu au vreo preferinta cand vine vorba de provenienta muncitorilor straini.

Statele europene au o usoara tendinta de a folosi lucratori tot din tarile europene, dar cele mai mari grupuri de lucratori straini angajati in companiile care opereaza in Marea Britanie sunt australieni (12 %), indieni si francezi (11 % fiecare).

In Statele Unite, cel mai mare grup de lucratori provine din Marea Britanie (14 %) urmati de India (9 %), China si Germania (ambele cu 7 %). Studiul KPMG s-a derulat in perioada septembrie 2008 – februarie 2009 si a fost realizat prin intervievarea a peste 260 de executivi din 11 tari.
Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cum sa obtii rezultate bune in cariera la un job care NU iti place