Efectele negative ale crizei financiare asupra bugetelor de recrutare ale angajatorilor din intreaga lume nu-i impiedica pe acestia sa profite de oportunitatea de a angaja oameni talentati, arata un studiu realizat de KPMG, una dintre cele mai mari companii de audit si consultanta din lume.
Aproape trei sferturi (73%) din companii considera ca disponibilitatea angajatilor de a-si schimba locul de munca la nivel international le ofera posibilitatea sa recruteze oameni de o mai buna calitate.

De asemenea, mai mult de 8 din 10 respondenti au precizat ca disponibilitatea angajatilor catre o mai mare mobilitate pe piata fortei de munca de ofera o sursa mai mare de talent din care sa aleaga.

Aproape 70% dintre cei chestionati au afirmat si ca angajarea oamenilor din alte tari contribuie la o mai buna intelegere a pietelor globale, in vreme ce 76% au indicat ca lucratorii straini contribuie la dezvoltarea unei importante mentalitati globale.

Analiza citata mai arata ca in vreme ce companiile din Japonia prefera sa angajeze straini din regiunea Asiei, angajatorii din Marea Britanie, Spania si Statele Unite nu au vreo preferinta cand vine vorba de provenienta muncitorilor straini.

Statele europene au o usoara tendinta de a folosi lucratori tot din tarile europene, dar cele mai mari grupuri de lucratori straini angajati in companiile care opereaza in Marea Britanie sunt australieni (12 %), indieni si francezi (11 % fiecare).

In Statele Unite, cel mai mare grup de lucratori provine din Marea Britanie (14 %) urmati de India (9 %), China si Germania (ambele cu 7 %). Studiul KPMG s-a derulat in perioada septembrie 2008 – februarie 2009 si a fost realizat prin intervievarea a peste 260 de executivi din 11 tari.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri