Louis Vuitton a castigat o mansa din batalia marcilor de lux in Japonia, relateaza cotidianul Le Figaro.

Concurentul sau american Coach nu a primit satisfactie din partea autoritatilor care se ocupa cu concurenta in Japonia, in ceea ce priveste acuzatia sa privind practici anticoncurentiale ale producatorului francez de marochinarie.

Coach a acuzat ca marca far a grupului LVMH a amenintat lanturile de mari magazine ca-si retrage produsele din raioanele lor, daca acestea le accepta pe cele ale lui Coach.

Nu am gasit nici o proba concreta conform careia Louis Vuitton ar fi violat legile privind concurenta, au concluzionat autoritatile nipone.


Louis Vuitton si Coach se lupta pentru piata japoneza a marochinariei de lux


Presedintele lui Louis Vuitton, Yves Carcelle, a reactionat: Noi vrem sa ne dezvoltam pe piata de lux din Japonia dupa 25 de ani de prezenta aici si avem practici extrem de transparente.

Noi avem oameni care cerceteaza preturile afisate pe piata si de aceea noi suntem acuzati ca intervenim asupra preturilor altora.

Firma americana Coach si-a triplat vanzarile in Japonia dupa 2001 si s-a ridicat pe locul 2 dupa francezii de la Louis Vuitton.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri