Dresdner Bank a platit conducerii peste 58 milioane euro in 2008, dupa ce nivelul pierderilor a atins 6 miliarde euro, facand ca directorii bancii sa fie printre cei mai bine platiti din Europa, intr-un moment in care criza financiara mondiala si-a atins apogeul.

Platile foarte mari realizate in cadrul bancii de investitii si de retail, publicate in raportul anual al noului proprietar, Commerzbank, contrasteaza puternic cu reducerile salariale aplicate bancile londoneze si din intreaga lume, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

Deutsche Bank, una dintre cele mai mari banci din regiune, a platit anul trecut membrilor consiliului director numai 4,5 milioane euro.

Cea mai mare parte a banilor platiti de Dresdner Bank, 24 milioane euro, a fost directionata catre manageri, dupa dizolvarea consiliului de administrare, ca urmare a preluarii de catre Commerzbank.

Stefan Jentzsch, aflat la conducerea bancii de investitii Dresdner Kleinwort, si directorul executiv Dresdner, Herbert Walter, au primit cele mai mari sume din consiliul format din noua persoane, a declarat pentru Reuters o sursa din interiorul bancii.

Un purtator de cuvant al lui Jentzsch a confirmat ca acesta a fost platit cu 7,5 milioane euro la parasirea grupului, in timp ce Walter, unul dintre cei mai cunoscuti si bine platiti bancheri din Germania, a primit 3,6 milioane euro.

"Jentzsch nu a vrut sa paraseasca grupul, ci a fost concediat. Acesta nu a primit prime pentru 2008 sau 2007 si nici nu a cerut. Commerzbank a ales sa ii ofere 7,5 milioane euro pentru a-i onora contractul", a spus purtatorul de cuvant.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Deutsche Bank infiinteaza o "banca de rebuturi" de 50 mld. euro