Cei mai importanti oameni de stat din Rusia, printre care si premierul Vladimir Putin, au invinuit anterior guvernele occidentale si institutiile financiare de declansarea crizei financiare care a afectat grav Rusia.

Comentariile lui Medvedev ar putea indica o inasprire a politicii Kremlinului cu privire la ajutoarele viitoare acordate unora dintre cei mai bogati oameni din Rusia, ce se straduiesc sa restructureze datorii de miliarde dolari.

"Multe dintre companiile noastre au contractat credite de la banci occidentale. Poate unele dintre acestea nu au luat in considerare posibilele consecinte, insa aceasta este responsabilitatea proprietarilor respectivi, proprietarilor companiilor, iar bancile straine nu au nimic de-a face cu asta", a spus Medvedev.

"Ar trebui intotdeauna, cand imprumuti bani, sa te gandesti cum o sa-i rambursezi", a spus acesta, intrebat de BBC daca invinuieste bancile occidentale pentru aceste datorii.

Miliardarii rusi, care au contractat credite imense pentru a-si finanta afacerile, trebuie sa ramburseze in acest an 130 miliarde dolari.