UBS ar mai putea inregistra pierderi de cel putin 2 miliarde dolari din activele nelichide si ar putea disponibiliza alte 8.000 de persoane. Oficialii UBS au refuzat sa comenteze informatiile, conform NewsIn

Titlurile UBS s-au depreciat cu 7,3%, la 10,54 franci elvetieni, intr-un moment in care indicele bancar DJ Stoxx coborase cu 5,9%.

Actiunile UBS, cel mai mare grup de gestionare a averilor din lume, din punct de vedere al activelor, se depreciasera deja cu 7% ca urmare a intensificarii zvonurilor legate de o avertizare de profit si de pierderi in primul trimestru.

Banca, una dintre cele mai afectate de criza din Europa, a inregistrat deja pierderi de peste 49 miliarde dolari de la mijlocul anului 2007 si a disponibilizat 7.000 de persoane, in principal din divizia bancii de investitii.

Sonntag, ce a citat surse avizate, a anuntat ca UBS ar mai putea inregistra pierderi din deprecierea activelor nelichide de cel putin 2 miliarde euro.

Banca elvetiana se straduieste sa refaca reputatia puternica a marcii, dupa ce investitiile masive in active riscante din Statele Unite au determinat-o sa accepte ajutor de la guvern.