Ostrowska a mai spus ca guvernul planuieste sa cheltuiasca circa 3,5 miliarde zloti (746,5 milioane euro) pentru a combate somajul, ce a atins 10,9% in februarie, in contextul in care cea mai mare economie ex-comunista a Uniunii Europene a incetinit semnificativ din cauza crizei mondiale.

"Cu siguranta criza va avea un impact asupra pietei muncii", a declarat Ostrowska, intr-un interviu pentru Reuters. "Rata somajului va ajunge probabil la 13-14%", a adaugat ea.

Analistii estimeaza ca economia Poloniei va evolua mai bine decat multe economii din regiune si va inregistra o usoara crestere in acest an, insa numarul somerilor a crescut deja in perioada ianuarie-februarie cu 100.000, la 1,7 milioane, scrie NewsIn.

Ostrowska a spus ca guvernul de centru dreapta a acordat 3,5 miliarde zloti pentru in scopul de a mentine active 700.000 de persoane in acest an.

"Avem peste 3,5 miliarde zloti pentru programe menite sa sustina piata muncii", a spus Ostrowska.

"Este foarte mult, pentru ca, la sfarsitul lui 2007, cand rata somajului a fost de circa 11,3%, am avut de doua ori mai putine fonduri decat acum", a adaugat ea.