Producatorul de aeronave Airbus si-a spionat angajatii din Germania intre 2005 si 2007, ca parte a unei campanii de descoperire a unor potentiale cazuri de coruptie.
Airbus a ordonat verificarea cecurilor pentru a vedea daca cifrele din conturile bancare ale angajatilor se potrivesc cu cele ale furnizorilor. Toti angajatii din Germania au fost investigati, in cadrul unui demers ce a durat pana la mijlocul lui 2007.

Aceasta investigatie interna nu a dus la descoperirea vreunui caz de coruptie, realteaza NewsIn.

Gestul Airbus vine dupa ce directorul companiei feroviare germane Deutsche Bahn, Hartmut Mehdorn, a anuntat luni ca si-a depus demisia dupa scandalurile legate de spionarea angajatilor.

Compania admisese recent ca a spionat 173.000 de salariati ai sai, ceea ce a generat un val de critici la adresa lui Mehdorn, inclusiv din partea Ministerului Transporturilor.

Intr-o tara foarte sensibila la problema protectiei vietii private, Deutsche Bahn a fost criticata pentru ca a revizuit sistematic datele confidentiale ale salariatilor si furnizorilor, dar si pentru ca a angajat detectivi particulari.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri